torstai 13. maaliskuuta 2014

Parsakaali-kukkakaalikeitto

Kävin tänään taas torilla katsomassa päivän "euron pussit" ja mukaan tarttui parsakaalia, bataattia, hunajamelonia ja kiivejä, kaikki eurolla. Inspiroiduin heti tekemään parsakaaleista keittoa, ja tungin sekaan myös pakastimessa lojuneet kukkakaalit. Katoin ohjetta hieman Ruokahommia- blogista, mutta pakko oli taas pikkuisen itse soveltaa. Hyvää arkiruokaa, ja menisi hyvin pienempänä annoksena alkuruokanakin.

Parsakaali-kukkakaalikeitto

2-3 sipulia koon mukaan
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
250g parsakaalia
450g kukkakaalia
1l kanalientä
1 rkl hunajaa
1/2 sitruunan puristettu mehu
2 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria

Päälle hieman valkosipulioliiviöljyä ja raejuustoa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä. Pilko parsakaali palasiksi ja pane kattilaan sipuleiden perään. Kaada vihannesten päälle vesi ja lisää liemikuutiot ja hunaja. Keitä kunnes parsakaali on pehminnyt. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sitruunamehu sekä kerma. Kiehauta vielä nopeasti. Maista ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti