Ainiin, kuvat on taas niin huonoja kun kamerakännykällä koittaa räpsiä kuvia tässä kauniissa olemattomassa luonnonvalossa.
Suolatoffeet (n.50kpl)
55g voita
3,6dl kuohukermaa
4,8dl sokeria
1,2dl siirappia
Karkeaa merisuolaa vähän hienonnettuna, suolahiutaleita tai sormisuolaa
Kaada kaikki aineet paitsi suola kattilaan ja anna aineiden sulaa keskilämmöllä tasaiseksi. Sekoittele tasaisin väliajoin. Seos alkaa pikkuhiljaa vaihtua keitettäessä tummemmaksi ja paksummaksi. Seos kiehuu helposti yli joten keitä aineita korkeareunaisessa kattilassa ja laske lieden lämpötilaa tarvittaessa. Itse keittelin seosta reilun tunnin, tosin tein myös annoksen puolitoistakertaisena. Kun seos on reilusti tummentunut ja paksuuntunut ja sen lämpötila on noin 118 astetta, ota seos pois liedeltä ja kaada korkeareunaiseen vuokaan voipaperin päälle. Ripottele pinnalle tasaisesti makusi mukaan suolaa. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ensin ja laita sitten kohmettumaan jääkaappiin. (Minä laitoin ihan hetkeksi myös pakastimeen ennnen leikkaamista, helpotti aika paljon kun toffee ei venynyt leikattaessa) Kun toffee on kohmeaa, leikkaa toffee pieniin paloihin, ripottele halutessasi vielä muutama suolahiutale koristeeksi ja kääri voipaperi/leivinpaperipaloihin. Säilytä toffeet kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti