maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lauantain tapakset

Viikonloppu meni taas nopeasti. Oli kyllä super kivaa, ja mahtavaa nähdä ihania ystäviä pitkästä aikaa! Lauantaipäivänä käytiin lounaalla Fontanassa ja pyörittiin hieman kaupungilla. Ilma oli mitä ihanin ja kun meille päästiin, nautittiin auringosta parvekkeella.Iltaa vietettiin ihan kotosalla saunoen, syöden ja pelaillen. Ruoaksi päädyttiin tekemään tapaksia. Tapakset on tosi kivoja illanvietto ruokia, koska niistä kaikki löytää usein jotain mieleistä ja kaikki saa kasata lautaselleen omannäköisensä aterian.Tälläkertaa tarjolla oli kana-tomaatti-vartaita, pesto-feta-jugurttitahnaa, chilikatkarapuja ja avokadoa, yrttiperunoita, hunajamelonia, bruschettoja, sekä muutama juusto.

Pesto-mozzarella tahnaan sekoitin vain 3rkl pestoa, 1/2pkt fetaa, sekä n. 3dl turkkilaista jugurttia keskenään. Tahnan maustoin ripauksella mustapippuria. Katkarapuihin (ja avokadoihin) puristin päälle puolikkaan sitruunan mehun, ja pirskottelin päälle chilitahnaa. Päälle ripottelin hieman suolaa ja sitruunapippuria.
Kanan rintafileet marinoin mausteöljyssä (suola, pippuri, yrttejä) ja viipaloin suikaleiksi. Suikaleet pujotettiin kasteltuihin varrastikkuihin vuorotellen tomaattien kanssa. Vartaat paistuu 200 asteessa n. 15min.
Lohkotut perunat marinoitiin myös mausteöljyssä, jossa oli suolaa, sitruunapippuria, tuoretta rosmariinia, timjamia ja valkosipulirouhetta. Perunat paistuvat 200 asteessa n.30 min tai kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti