Viikonloppu jee! Ajattelin että viikonlopusta tulee rentouttava ja mukava koska mulla ei ollut mitään muita suunnitelmia kuin jumppa, ulkoilu ja vähän kouluhommia. Näitä kaikkia olen tehnytkin, mutta tätä vapaaviikonloppua (kuten muuten nykyään melkein joka päivää) on varjostanut jatkuva päänsärky, jonka aiheuttaa meidän naapuri tupakoimalla siten että kaikki tupansavu ja haju tulee suoraan meille ilmastoinnin kautta. Ai että voi ottaa aivoon, varsinkin kun asiasta on huomauteltu jo vuoden verran. No juu, mutta pointti tässä avautumisessa oli se, että hajun peittämiseksi oli ryhdyttävä leivontahommiin :D
Tiikeripullista tuli tosi pehmeitä ja herkullisia, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Resepti oli alunperin Maku.fi sivustolta, mutta muokkailin sitä hieman.
Tiikeripullat (n.15kpl)
25g hiivaa (tai pussi kuivahiivaa)
3dl maitoa
1/2tl suolaa
1,5dl sokeria
6-7dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
100g leivontamargariinia
1rkl vaniljamakusiirappia
voiteluun 1 kananmuna, päälle suklaamuruja / sulatettua suklaata
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola ja sokeri.
Alusta sekaan myös 6dl vehnäjauhoja. Jaa taikina kahteen kulhoon ja
lisää toiseen taikinaan vaniljasokeri, vanijamakusiirappi sekä 50g
pehmeää leivontamargariinia, alusta tasaiseksi taikinaksi. Sekoita
toiseen taikinaan 1dl kaakaojauhetta ja sen jälkeen 50g
leivontamargariinia. Alusta tasaiseksi taikinaksi, lisää tarvittaessa
hieman jauhoja. Anna taikinoiden kohota 30-40min lämpimässä paikassa.
Kaulitse sitten molemmat taikinat suorakulmion mallisiksi levyiksi ja
aseta suklaataikina vaniljataikinan päälle. Leikkaa taikinasta noin 2cm
levyisiä suikaleita ja pyöritä ne rullalle paperivuokiin. Voitele pullat
kananmunalla ja paista niitä 5-10min 200 asteisessa uunissa, tai kunnes
ne ovat saaneet kauniin värin pintaan. Ripottele juuri uunista
tulleiden pullien päälle vielä suklaarouhetta tai jäähtyneiden pullien
päälle sulatettua suklaata.
| |
Valmiit pullat, taustalla suklaamurupurkki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti